Het leukste museum van de Achterhoek

Achterhoeks Theepottenmuseum

De Achterhoek is een uniek museum rijker! In IJzerlo, net naast Aalten, heeft Joke Ruesink op boerderij ’t Westendorp het theepottenmuseum geopend. Het museum staat vol met Engelse theepotten. Het zijn er te veel om te tellen, maar de schatting loopt op tot minimaal 3000! De kunstachtige verzamelobjecten prikkelen je creatieve geest, brengen je aan het lachen en doen je verbazen.

Een museum voor alle leeftijden

Het theepottenmuseum is voor alle leeftijden een plezier. Kinderen lachen om de grappige ontwerpen en er is een Disney collectie. Voor de oudere jeugd is het even grappig en het brengt vele herinneringen naar boven.

Engelse theepotten samengebracht in de Achterhoek

De collectie kent een grote variatie aan theepotten: Je ziet Britse en Amerikaanse iconen zoals Queen Elizabeth en Bill Clinton (en zijn minnares). Ook vind je iconische Britse symbolen zoals 10 Downing Street en de Big Ben. Niet alleen dat, maar je kunt ook theepotten bewonderen die zijn vormgegeven als huishoudelijke voorwerpen, zoals fornuizen, klokken, bedden, kasten, en ja, zelfs een toilet en wastafel. De diversiteit aan kleuren en vormen is een lust voor het oog.

Achterhoeks Theepottenmuseum Bill Clinton

Een gezellig en authentiek Achterhoeks museum

Bij een bezoek aan het theepottenmuseum hoort natuurlijk een kop thee (of koffie) met iets lekkers. Waar boerderij het ’t Westendorp het vlees en de groenten aan Suzie’s Farm levert, levert Suzie’s Farm het gebak aan boerderij ’t Westendorp. En was er maar iets om de thee mee in te schenken… jij een idee?

Bij mooi weer is het terras geopend, mocht het weer het niet toestaan is er gelegenheid binnen wat te eten en drinken.

Ook leuk als teamuitje of groepsactiviteit!

Groepsactiviteit Achterhoek

Alsof een theepottenmuseum met duizenden theepotten nog niet gek genoeg was, heeft boerderij ’t Westendorp nog veel meer te bieden. Zo is er het follybos met grappige en opvallende bouwwerken. Er valt silo art te bewonderen en in Suzie’s Museum zijn een wekker, gewolkte potten, strijkijzer en kinderwagen verzameling te bewonderen. Een bezoek aan boerderij ’t Westendorp is perfect te combineren met een lunch of diner bij Suzie’s Farm. Bij Suzie’s Farm zijn de producten van de boerderij en uit de streek te proeven.

De combinatie tussen vermaak en lekker eten maakt een bezoek aan boerderij ’t Westendorp perfect voor een familiedag, teamuitje of busreis.

>> Meer informatie

Openingstijden & locatie

Donderdagmiddag 13.30 - 17.00 uur
Vrijdagmiddag 13.30 - 17.00 uur

Voor groepen vanaf 10 personen is het mogelijk om buiten openingstijden te reserveren.

Je vindt ons aan de Westendorpweg 2, 7122 JT Aalten

Graag tot binnenkort!

>> Reserveren Theepottenmuseum

>> Meer informatie teamuitje of groepsactiviteit

Geplaatst in op 28 jun. 2023

1778499 #1e4131