Expeditie boerderij 't Westendorp

Boerderij 't Westendorp is de bakermat waar de familie Ruesink in 1980 het melkveebedrijf startte. Sinds 2020 is hier Suzie's Farm bijgekomen waar je geniet van de vleesproducten van boerderij 't Westendorp. Je geniet op boerderij 't Westendorp van het boerenleven terwijl je verrast wordt door creatieve en grappige bezienswaardigheden.

Een overzicht van de bezienswaardigheden:

 • Het grootste theepottenmuseum van Nederland met duizenden grappige en bijzonder Engelse theepotten
 • Het follybos met grappige opvallende bouwwerken gemaakt van materialen die de meeste mensen zouden weggooien
 • Suzie's Museum met vijf verzamelingen (1000+ gewolkte emaille huishoudvoorwerpen, 2000+ wekkers, 500+ striekiezers, 100+ gehaktmolens en kinderwagens)
 • Silo Art (onderdeel van de Silo Art Tour)
 • Het melkveebedrijf met 160 melkkoeien (1 ster Beter Leven) met meer dan 6 verschillende koeienrassen

Suzie’s Farm en boerderij 't Westendorp bieden je een volledig dagprogramma vol met lekker eten, gezelligheid en verrassingen.

Dit is hoe jullie dag eruit kan zien:

* Minimale groepsgrootte: 10 personen
* Reserveren & openingstijden onderaan deze pagina

Deel 1: Begin de dag met koffie en taart of kies voor een lekkere lunch bij Suzie's Farm

In ons restaurant "The Barn" en op het terras serveren we de lekkerste belegde boerenbroodjes, lunchplanken en soepen. Een lekker begin van een leuke dag. Het beleg op de boerenbroodjes is vaak seizoensgebonden, komt uit de omgeving of van eigen boerderij 't Westendorp. Daarnaast staat er elke dag huisgemaakte appeltaart van De Lindeboom, seizoensgebak en gluten-, lactose- en/of suikervrij gebak voor je klaar.
Bekijk de lunchkaart

Beginnen met een lunch (of koffie en taart) is ideaal om alvast bij te praten voordat je met het gezelschap in de huifkar of op de fiets stapt. De kinderen kunnen ondertussen al losgaan in de speeltuin.

Nog even snel plassen en op naar boerderij 't Westendorp!

Deel 2: Met de huifkar, fiets, of auto onderweg naar boerderij 't Westendorp

De expeditie gaat beginnen! Boerderij 't Westendorp ligt op 8 kilometer afstand van Suzie's Farm. Onderweg geniets je van het Aaltense landschap.

Ook voor onderweg hebben we aan je gedacht. Zo maken we picknickmanden en knapzakken vol met lekkers voor je klaar. Je kunt er ook voor kiezen de om de lekkernijen te bewaren voor een picknick in het Follybos.

Je hebt de keuze om met de auto, fiets of huifkar naar boerderij 't Westendorp te gaan. Voor een rit met de huifkar wordt een vergoeding van €10,- per persoon gevraagd en is mogelijk vanaf 20 personen.

Picknickmand prijs in in overleg, vanaf 2 personen

 • Een mix van zoete lekkernijen en boerenbroodjes waaronder ons eigen saucijzenbroodje.
 • Vlees, kaas en jam van boerderij 't Westendorp
 • Een gekookt ei
 • Fles verse jus d'orange en verse melk
 • De mand, boerden en bestek leen je

Knapzak volwassenen prijs in in overleg

 • Fles verse jus d'orange of verse melk
 • 2x een belegde boerensandwich met vleeswaren van boerderij 't Westendorp
 • Gezond stuk fruit

Knapzak kids prijs in in overleg

 • Drinken in een mooie boerderijdrinkbeker
 • 1x Boerenkindersandwich
 • Gezond stuk fruit
 • Boerderijverrassing voor thuis

Deel 3: Laat je verrassen door knotsgekke boerderij 't Westendorp

Boerderij 't Westendorp zit vol verrassingen. We durven te stellen dat het de meest bizarre boerderij van de Achterhoek is.

De bezienswaardigheden op een rij:

 • Het Engelse theepottenmuseum (enige in Nederland)

Het bovenstaande maal duizenden!

Het Engelse theepottenmuseum is het grootste theepottenmuseum van Nederland! Het museum herbergt meer dan duizenden(!) onwaarschijnlijk grappige en bijzondere Engelse theepotten. In de meeste Engelstalige landen met een eeuwenlange theecultuur is een uitgebreide verzamelcultuur ontstaan. De kunstwerken zijn voor decoratie bedoeld, niet voor gebruik. De meeste van onze theepotten komen uit Engeland, maar ook vind je 'onze eigen' Holle Bolle Gijs en de Rode JeWeetWel Kater.

Zo zie je de Britse Koningin Elizabeth en Bill Clinton samen met Monica Lewinski, 10 Downingstreet, de Big Ben, een compleet dorp, bruidsparen, dierentuindieren, voertuigen, alles van Disney, kerstmannen, inrichting van huizen zoals fornuizen, klokken, bedden, kasten en zelfs een toilet en wastafel als theepot. Waar jaartal, ontwerpers en makers bekend zijn, worden deze vermeld. Veel theepotten zijn van de bekende ontwerpers Cardew en Annie Rowe, allemaal zeer gedetailleerd uitgevoerd. Met name de merken Teapottery, Tony Carter, Leonardo, Portmeirion en Price & Kensington maakten prachtige exemplaren. Je kijkt je ogen uit bij de duizenden verschillende exemplaren.

Bij het theepottenmuseum staat er koffie, thee en wat lekkers klaar. Of neem een lekker koel drankje. Geniet bij mooi weer vanaf ons gezellige terras van de tuin en de boerderij of kom lekker binnen bij minder mooi weer.

 • Het Follybos

Een wat?! Ja je hoort het goed, een Follybos. Nu hoor ik je denken: "Suzanne, wat is dat nou weer?"

Een Follybos is een bos vol met grappige opvallende bouwwerken zonder functie. Bij de bouw van een folly is veel creativiteit gebruikt. In het Follybos staan meerdere folly's die zijn gebouwd met het doel om jou te verrassen en je fantasie te prikkelen.

In de zomer is het fantastisch om met de hele familie / vriendenclub te picknicken en langs en door de folly's te dwalen. Iedereen kan zijn/haar fantasie hier de vrije loop laten gaan.

 • Suzie's museum

Alsof het grootste theepottenmuseum van Nederland en het Follybos nog niet gek genoeg was, heeft 't Westendorp ook vijf knotsgekke verzamelcollecties.

Vaak vertellen de oudere jongeren van de groep de jongeren hier over hoe het in hun jeugd eraan toe ging. Dit levert gouden herinneren op.

Wekker verzameling met 2000+ wekkers
Verslaap je nooit meer nadat het de wekkerverzameling hebt gezien. De meer dan 2000 wekkers staan bijna allemaal op 10 voor 12, zodat ze een mooie smiley hebben. Alle wekkers staan op kleur geselecteerd.

De Gewolkte Pot, 1000 stuks een grijs gewolkt emaille voorwerpen
Museum De Gewolkte Pot staat bomvol met bijna 1000 voorwerpen van alleen maar grijs gewolkt emaille, maar wát een variatie.

't Olde Striekiezer verzameling met 500+ stiekiezers
Het strijkijzermuseum komt uit Drenthe en is in 42 jaar met veel plezier bij elkaar verzameld. Bewonder hier vele honderden strijkbouten door de eeuwen heen.

Alles van vroeger
Een mix van voorwerpen zoals wasmachines, benodigdheden om te melken, een kappershoek, inmaakspullen en weckflessen, boerengereedschappen, antiek timmermansgereedschap en speciaal klompenmakersgereedschap. Eén ruimte is helemaal ingericht met naaimachines en telefoons uit lang vervlogen tijden. En de antieke radio's kregen inmiddels gezelschap van pick-ups, een cassetterecorder en een paar bandrecorders. Wie kent ze nog?

De kinderwagen verzameling
In het kinderwagenmuseum zie je vele kinderwagens, poppenwagens en baby accessoires uit de jaren tussen 1850 en 1980.

 • Silo Art

Boerderij 't Westendorp is de allereerste locatie en initiatiefnemer van de Silo Art Tour. In 2020 heeft street art kunstenares Rosalie de Graaf oude silo’s omgetoverd tot ware kunstwerken. Deze kunstwerken zijn te bewonderen bij boerderij 't Westendorp.

 • Het melkveebedrijf

Het melkveebedrijf bestaat uit 160 melkkoeien met meer dan 6 verschillende koeienrassen. De koeien en kalfjes lopen zoveel mogelijk buiten. In de zomer gaan ze ook 's avonds na het melken weer naar het weiland.

Boerderij 't Westendorp produceert als één van de 25 Nederlandse bedrijven Beter Leven 1 Ster melk. Dit houdt in dat de koeien ook in de stal meer ruimte hebben, dat er extra aandacht wordt besteed aan biodiversiteit en landschapsbeheer en dat er zo veel mogelijk voer binnen een straal van 50 kilometer aan de koeien wordt gevoerd.

Deel 4: Sluit de dag smakelijk af met een BBQ of diner bij Suzie's Farm

Nadat iedereen zich heeft vermaakt op boerderij 't Westendorp heeft iedereen vast trek. Wat is er nou leuker om met lekker weer met z'n allen buiten te barbecueën?

We bereiden bij Suzie's Farm het lekkerste vlees van eigen boerderij voor je. Zowel varkensvlees als vlees van de Achterhoekse os. Dit in combinatie met diverse salades, dips en Achterhoeks brood maakt de Boeren BBQ compleet.

Laat het weer het niet toe? Ook dan heeft Suzie's Farm voldoende opties om binnen een gezellige en lekker afsluiter te verzorgen.

In ons restaurant "The Barn" kunnen tot wel 100 personen terecht. In zowel de green room als de Ierse pub kunnen 50 personen terecht.

In onze keuken werken we veelal met wat het seizoen en de omgeving te bieden heeft. Het varkensvlees en het Achterhoekse ossenvlees komen van boerderij 't Westendorp.

Bekijk de menukaart

Openingstijden & prijzen

Deze volledig verzorgde dag hoeft niet veel te kosten. Vanaf slechts € 18,- per persoon geniet jij van een dag vol gezelligheid en verrassingen bij Suzie's Farm en boerderij 't Westendorp. (excl. drankjes, snacks, lunch en diner)

Minimale groepsgrootte: 10 personen

Donderdagmiddag 13.30 - 17.00 uur
Vrijdagmiddag 13.30 - 17.00 uur

*In verband met de Farm & Country Fair is het museum gesloten tussen 15 en 30 juni.

Voor groepen vanaf 15 personen is het mogelijk om buiten openingstijden te reserveren.

Reserveer nu de leukste groepsactiviteit van de Achterhoek:

Boekingsformulier

Graag zien we je binnenkort!

hartelijke groeten,

Familie Ruesink & Team

1778499 #1e4131